Сватбената фотография, включително и тази в репортажен стил, обхваща няколко отделни фотосесии като по този начин цели да отрази всички по-малки ритуали и събития по време на сватбата. В това число попадат подготовката на булката/младоженеца, граждански и църковни ритуали, сватбена фотосесия, обяд/вечеря в ресторант и т.н.

Извън фотографирането на тази по-строго официална и регламентира част от сватбата често остават редица незабравими и неповторими мигове и детайли от сватбената действителност. Аз, като професионален сватбен фотограф с необичайна и неконвенционална визия, се стремя да не ги пропускам и да ги отразя във фотографиите си, защото вярвам, че те придават оригиналност и цялостна завършеност на вашата сватбена фото история.

Обичам работа си, разнообразието от места, играта на различните светлини, индивидуалността на детайлите, неповторимите хора и вълшебните моменти, които споделят с моя фотоапарат. Ето защо вярвам, че фотографът взема техниката си и тръгва в търсене на истории, които трябва да бъдат фотографирани – без разстоянията да се превръщат в ограничения – защото стремежът да се заснема красота и да се разказва любовта не познава граници.

Без да забравям основните ценности на сватбената фотография и с необходимата доза творчество и артистичност, аз се стремя да уловя не само най-важните тържествени моменти, но и миговете на спонтанните микросъбития, както и детайлните и/или отчетливи моменти от статични или динамични обекти и лица.

Да отразя в автентични и стилни фотографии официалното начало на вашия семеен живот за мен е основен стимул в работата ми. Дали това начало ще бъде с пищна сватба сред много близки, роднини и приятели и съответно – тяхната привързаност или с интимна церемония в тесен кръг, ангажиментът, който ме ръководи е да уловя тези специални моменти и преживявания и да ги запечатам във времето чрез оригинални и естетични снимки.

Препоръчвам този тип сватбена фотография на решителните младоженци, които ценят уникалните спонтанно уловени моменти, които правят всеки миг специален.